Ryż z jabłkami, to oprócz racuchów i makaronu z truskawkami jedna z najpyszniejszych rzecz, które kojarzymy z dzieciństwa. Ten przepis jest idealny na śniadanie, obiad, kolację i podwieczorek i pewnie wiele osób wspomina go, jako coś w rodzaju nagrody za ciężką pracę nad szkolnymi podręcznikami lub pokrzepiający smakołyk po całodziennej zabawie na podwórku. Przepis jest banalny i w zasadzie można go zrobić na dwa sposoby - ugotować ryż na wodzie albo na mleku. Zgodzimy się chyba, ze ryż gotowany na mleku jest smaczniejszy i jeśli oprócz jabłek dodasz do niego odrobinę wanilii i cynamon, twój posiłek wystrzeli cię na orbitę smaku i radości.
Składniki:
Jak widzisz, przepis jest banalny i ucieszy zarówno młodszych milusińskich, jak również tych nieco starszych i dużo bardziej doświadczonych czasem. Do tego przepisu możesz użyć dowolnych jabłek, ale żeby całość nie była za słodka, postaw na przykład na szarą renetę lub małe, kwaśne papierówki, które za chwilę powinny zacząć pojawiać się w sadach.