Grzyby na cały rok
Jako fani dobrego jedzenia czujemy się w obowiązku nagłaśniać tak ważne wydarzenia, jak sezon na grzyby. To właśnie teraz w lasach pojawia się najwięcej dorodnych okazów. Można je ususzyć, przygotować z nich przetwory lub zjeść tego samego dnia na przykład z risotto.
#grzyby2020
Jednak grzyby można, a nawet trzeba zachować też na późniejsze miesiące. I właśnie o to chodzi w akcji #słoiki2020. Pokażemy wam, jak się zabrać za suszenie grzybów, a także przygotowywanie przetworów od podszewki, co można upakować w słoiki, w jakich wariacjach i kombinacjach oraz jak to później przechowywać. Wszystkie nasze teksty na temat grzybów i przepisy znajdziecie pod tym linkiem.
Pochwalcie się swoimi zbiorami! Może macie własne triki na zachowanie smaków jesieni? Wrzucajcie je na swoje profile na Facebooku i Instagramie, oznaczając tagiem #grzyby2020. Nie możemy się doczekać, czym nas zainspirujecie!