Sezon grzybowy rozpoczęty! Ruszamy z akcją #grzyby2020
Grzyby na cały rok
Jako fani dobrego jedzenia czujemy się w obowiązku nagłaśniać tak ważne wydarzenia, jak sezon na grzyby. To właśnie teraz w lasach pojawia się najwięcej dorodnych okazów. Można je ususzyć, przygotować z nich przetwory lub zjeść tego samego dnia na przykład z risotto.
#grzyby2020
Jednak grzyby można, a nawet trzeba zachować też na późniejsze miesiące. I właśnie o to chodzi w akcji #słoiki2020. Pokażemy wam, jak się zabrać za suszenie grzybów, a także przygotowywanie przetworów od podszewki, co można upakować w słoiki, w jakich wariacjach i kombinacjach oraz jak to później przechowywać. Wszystkie nasze teksty na temat grzybów i przepisy znajdziecie pod tym linkiem.
Pochwalcie się swoimi zbiorami! Może macie własne triki na zachowanie smaków jesieni? Wrzucajcie je na swoje profile na Facebooku i Instagramie, oznaczając tagiem #grzyby2020. Nie możemy się doczekać, czym nas zainspirujecie!
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
-
Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica
- Pizza z ananasem to profanacja? Jamie Oliver do swojej dodał winogrona. Fani w szoku