Sezon grzybowy rozpoczęty! Ruszamy z akcją #grzyby2020
Grzyby na cały rok
Jako fani dobrego jedzenia czujemy się w obowiązku nagłaśniać tak ważne wydarzenia, jak sezon na grzyby. To właśnie teraz w lasach pojawia się najwięcej dorodnych okazów. Można je ususzyć, przygotować z nich przetwory lub zjeść tego samego dnia na przykład z risotto.
#grzyby2020
Jednak grzyby można, a nawet trzeba zachować też na późniejsze miesiące. I właśnie o to chodzi w akcji #słoiki2020. Pokażemy wam, jak się zabrać za suszenie grzybów, a także przygotowywanie przetworów od podszewki, co można upakować w słoiki, w jakich wariacjach i kombinacjach oraz jak to później przechowywać. Wszystkie nasze teksty na temat grzybów i przepisy znajdziecie pod tym linkiem.
Pochwalcie się swoimi zbiorami! Może macie własne triki na zachowanie smaków jesieni? Wrzucajcie je na swoje profile na Facebooku i Instagramie, oznaczając tagiem #grzyby2020. Nie możemy się doczekać, czym nas zainspirujecie!
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
-
Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
-
Robert Makłowicz: "Nie gotuje się w ogóle parówek". Ale pękanie to tylko połowa problemu
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Lekki obiad po świętach. Co przygotować, gdy mamy dość tłustych potraw? [PRZEPISY]
- Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
- Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!
- Makaron Barilla jako "miłość w gestach"
- 12 kwietnia to ważna data dla łasuchów. Jak godnie świętować Dzień Czekolady? Mamy kilka kuszących przepisów
- Najważniejsze z nowalijkami jest to, by ich nie zmaltretować i przez to nie schrzanić