risotto

Więcej o:

risotto

  • Jak zrobić risotto z kurczakiem?

    Risotto z kurczakiem to danie, które będzie smakowało całej twojej rodzinie. Możesz wykorzystać do jego przygotowania rosół, który został ci z poprzedniego dnia, dorzucić do kurczaka i ryżu wszystkie dodatki na jakie masz ochotę, np. pieczarki czy różne warzywa. Najważniejszym etapem przygotowania

  • Risotto z grzybami - przepis na każdą porę roku

    Risotto z grzybami można przygotować zarówno z grzybów suszonych, jak i ze świeżych. Obie wersje to wyśmienite dania z klasą, które można podać zarówno na elegancki obiad, jak i romantyczną kolację. Ucieszy kubki smakowe nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Risotto z grzybami leśnymi świeżymi 300

  • Risotto z burakami i grillowanym kozim serem

    Risotto z burakami i grillowanym kozim serem - składniki: kostka masła cebula czosnek burak 100 g ryżu Arborio do risotto 100 ml białego wina 500 ml bulionu 100 g startego parmezanu sól pieprz Dodatkowo: olej Kujawski słonecznikowy Tłoczony na Zimno kozi ser Risotto z burakami i grillowanym kozim

  • Risotto z burakami i grillowanym kozim serem

    Risotto z burakami i grillowanym kozim serem - składniki: kostka masła cebula czosnek burak 100 g ryżu Arborio do risotto 100 ml białego wina 500 ml bulionu 100 g startego parmezanu sól pieprz Dodatkowo: Olej Kujawski Słonecznikowy kozi ser Risotto z burakami i grillowanym kozim serem

  • Risotto - kulinarna rewelacja z Włoch. Jak się za nie zabrać?

    Risotto - warto wiedzieć: Risotto to danie pochodzące z północnych Włoch. Bazą risotta jest ryż, który zawiera dużo węglowodanów złożonych, witamin i składników mineralnych. Nie każdy ryż nadaje się do przygotowania risotta - tu należy wybrać ten o dużych, owalnych ziarnach. Risotto przypomina

  • Włochy. Tradycje kulinarne - risotto

    stuleciach dotarł do Lombardii, Piemontu i w okolice Veneto. Tu się zadomowił, a w wieku XVII pomógł przetrwać głód, który zapanował po wielkiej zarazie. Carnaroli, prego! Czym dla innych Włochów jest pasta, tym dla mediolańczyka risotto. Przyrządzenie risotta nie trwa dłużej niż ugotowanie sosu i polanie

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.