Kuba Wojewódzki też ma swoje pączki. Cena może niektórych odstraszyć

Już w tym tygodniu wielkie święto łasuchów czyli tłusty czwartek. Część z nas rozpoczęła już poszukiwania najciekawszych ofert i miejsc, w których można zamówić wyśmienite pączki. Jednym z nich jest gdyńska restauracja Kuby Wojewódzkiego. Niektórych może jednak odstraszyć cena.

Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni zdążyła już na stałe zagościć w sercach mieszkańców Trójmiasta. Choć Niewinni Czarodzieje TrzyZero otrzymują wiele pozytywnych komentarzy, niektórzy narzekają na zbyt wysokie ceny. Bardzo możliwe, że tak stanie się również w przypadku oferty na tłusty czwartek.

Wojewódzki oferuje pączki, internauci narzekają

W ofercie restauracji sygnowanej nazwiskiem Wojewódzkiego znalazły się pączki w dwóch smakach. Zainteresowani mogą wybrać wersję z czarną porzeczką i pomarańczą lub słonym kajmakiem i czekoladą. Co istotne, słodyczy nie dostaniemy na miejscu, a zamówienie należy zrobić z wyprzedzeniem. Wątpliwości komentujących wzbudziła jednak cena pączków. Klienci będą musieli zapłacić 10 złotych za sztukę. 

 

Pod wpisem restauracji natychmiast pojawiły się komentarze zniesmaczonych internautów. "10 zł sztuka? Gessler Madzia u was wypieka czy jak?" - zapytał jeden z komentujących.

Porównanie ze słynną restauratorką wydaje się dość trafione, bowiem pączki sygnowane jej nazwiskiem również nie należą do najtańszych. W ubiegłym roku w restauracji U Fukiera kosztowały 8 zł, zaś w cukierni Słodki Słony, innym lokalu restauratorki, 11 zł. Teraz ich cena wzrosła i wynosi odpowiednio 13 i 15 zł.

Pojawiły się też głosy, że cena może i nie jest bardzo wygórowana, ale szkoda, że zamówić trzeba co najmniej sześć sztuk pączków.

Domowe pączki zrobisz nawet w 15 minut

Jeśli nie chcesz wydać pieniędzy na pączki z restauracji, bez problemu możesz przygotować własne. Niektóre wersje domowych pączków przygotujesz w kilkanaście minut. Wśród nich są przykładowo te z serkiem homogenizowanym, do których nie potrzebujesz nawet drożdży. 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.