Jak podaje portal rynek-kolejowy.pl, w czwartek 26 października spółka Wars wprowadziła nowe menu w pociągach. Ceny dań i napojów wzrosły, co nie uszło uwadze podróżujących. Ile trzeba zapłacić za posiłek w Warsie? Sprawdźmy.
Grzegorz Bębenek, główny specjalista ds. marketingu spółki Wars, poinformował w rozmowie z portalem rynek-kolejowy.pl o zmianach w ofercie Warsu. Menu w pociągach nieco się zmieni. Wzrosną też ceny. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
W wagonach gastronomicznych Wars menu jest aktualizowane dwa razy w roku tj. na wiosnę oraz jesienią
- wyjaśnił Grzegorz Bębenek.
Podstawowym atutem odświeżania karty jest zachowanie różnorodności oraz sezonowości oferowanych dań i napojów. W ofercie wyróżniamy dania stałe takie jak: jajecznica, żurek czy schabowy oraz dania sezonowe. Dodatkowo nowe dania, które pojawiają się w karcie, są odpowiedzią na prośby pasażerów. W związku z wprowadzeniem nowego menu ceny dań zostały nieznacznie podwyższone, co jest związane ze wzrostem rynkowych cen produktów i usług
- dodał.
Jak podaje polsatnews.pl, ceny za posiłki w Warsie wzrosły. Domowa jajecznica na maśle, śniadanie polskie, frankfurterki na gorąco, kosztują więcej o 10 groszy. Za racuchy z jabłkami i kremowym jogurtem zapłacimy o 1,10 zł więcej, ponieważ kosztują 25 zł, a nie 23,50 zł.
Za kotleta schabowego musimy zapłacić 42 złote. Do tej pory takie danie ważyło 530 gramów i kosztowało 39,50 zł. Po zmianach porcja waży już 460 gramów, mimo że kosztuje więcej. Podobnie filet z kurczaka - kiedyś 410 gramów za 39,50 zł, a teraz 380 gramów za 42 zł.