Ewa Wachowicz komentuje ceny pączków u Gessler. "Nie lubię zaglądać do czyjejś kieszeni"

Ewa Wachowicz w rozmowie z Plotkiem powiedziała, co sądzi o cenach pączków u Magdy Gessler. Te bowiem kosztują w tym roku aż 22 złote za sztukę. Gwiazda przyznała, że nie lubi dyskutować o cenach. Wszystko bowiem kryje się w składnikach. - Zależy, na jakiej mące jest robiony, jak długo jest fermentowane ciasto, ile czasu jest poświęcone, żeby ten pączek został wypieczony. To wszystko ma znaczenie - podkreśliła.

Ceny pączków w cukierni Słodki Słony, którą stworzyła Magda Gessler, a teraz jej właścicielką jest Lara Gessler, co roku wzbudzają sporo emocji. Nigdy nie należały bowiem do najtańszych i z roku na rok trzeba zapłacić za nie coraz więcej. Teraz jedna sztuka kosztuje już 22 złote. Magda Gessler już kilka lat temu tłumaczyła, że składową ceny są między innymi dobrej jakości składniki, które też swoje kosztują. Niektórzy chwalą pączki z jej cukierni, inni uważają, że taka kwota to przegięcie nawet za słodkość z wyższej półki.

Ewa Wachowicz o cenach pączków u Gessler. "Wszystko zależy od tego, jaki to jest pączek"

Co na ten temat sądzi Ewa Wachowicz? Plotek zapytał ją, czy jej zdaniem 22 złote za pączka to mało czy dużo. Gwiazda odpowiedziała z dużą klasą. 

Wszystko zależy od tego, jaki to jest pączek. Bardzo nie lubię dyskutować o cenach, dlatego że sama mam restaurację i wiem, jaki jest czasem food cost w zależności od tego, jakich produktów się używa i jaki się czynsz płaci. Bardzo nie lubię więc zaglądać do czyjejś kieszeni, jak też nie lubię, jak ktoś zagląda do mojej

- powiedziała. 

Zobacz wideo Ewa Wachowicz komentuje ceny pączków u Gessler. 22 zł to dużo czy mało?

Wachowicz dodała, że czasem można zjeść fantastycznego pączka za trzy złote i niekoniecznie takiego fantastycznego za 22 zł. - Bywa jednak i tak, że ten za 22 złote jest tak zjawiskowy, ma takie nadzienie, że raz w roku warto i taką kwotę wydać - stwierdziła.

Podczas rozmowy Ewa Wachowicz odniosła się też do składników, z których robi się pączki oraz ich jakości. Nie ukrywa, że znaczenie ma też to, na czym się je smaży. Gwiazda podpowiedziała również, jak sobie radzić, gdy w tłusty czwartek zjemy za dużo słodyczy. Wszystkiego dowiecie się z naszego wideo na górze.

Więcej o:
Copyright © Agora SA