Ciasto:
Dodatkowo:
1. Wyrób ciasto na podpłomyki i zostaw na około godzinę. Następnie podziel masę na porcję, rozwałkuj i smaż na suchej patelni około minuty z dwóch stron.
2. Do majonezu dodaj posiekane zioła, sól i pieprz.
3. Grzyby pokrój, zamarynuj w oleju z solą i czosnkiem i podpiecz pół godziny w piecu w 160 stopniach.
4. Czas na nasze chipsy z jarmużu. Rozgrzej olej i wrzuć jarmuż. Poczekaj aż usmaży się na chrupko.
5. Podpłomyk posmaruj majonezem, wbij jajko, dodaj grzyby i piecz cztery minuty w 220 stopniach. Dodaj jarmuż i ziołowy majonez
1. Osusz steka ręcznikiem papierowy.
2. Do majonezu dodaj rozmaryn, czosnek, sól i pieprz. Mieszanką posmaruj mięso z każdej strony.
3. Podgotowane wcześniej ziemniaki oprósz solą i pieprzem oraz rozmarynem, polej olejem rzepakowym, wstaw do pieca na 10-15 minut i piecz w 200 stopniach.
4. Rozgrzej patelnię i smaż antrykot po dwie minuty z każdej strony. Chyba, że chcesz żeby mięso było wysmażone to dłużej.
5. Pozwól mięsu chwilę "odpocząć" i ułóż go na talerzu z ziemniakami i sosem. Smacznego!