podpłomyki
-
Pinsa to prosty przepis na pizzę, która jedli starożytni Rzymianie
Pinsa to przepis na lekki i pyszny, prototyp współczesnej pizzy. Pinsą żywiła się rzymska biedota. Potrawa ta jest obecnie nieco zapomniana, a szkoda. Proponujemy więc jej samodzielne przygotowanie według naszego przepisu.
-
Masz już dość chleba? Oto, czym można go zastąpić [PRZEPISY]
W Internecie coraz więcej chlebów - z garnka, bez drożdży, na zakwasie. Jeśli wszystko to już przerobiliście lub, jeśli po prostu chcecie spróbować czegoś innego, ten artykuł jest dla was. Oto kilka przepisów na dobre zamienniki chleba. Nigdy więc...
-
Naturalne superfood z lasu, czyli jak zrobić podpłomyki z kwiatostanami leszczyny [PRZEPIS]
Jeśli myśleliście, że jedyną częścią jadalną leszczyny są orzechy laskowe, jesteście w błędzie. Okazuje się, że w kuchni można użyć także kwiatostany. Jak? Z podpowiedzią przychodzą Lasy Państwowe.
-
Pojedynek dań - wegetariański podpłomyk Adriany vs. stek Tomasza
Po dwóch stronach kulinarnego ringu stanęli naprzeciw siebie podpłomyk z chipsami z jarmużu i jajkiem oraz soczysty stek z ziemniakami. Choć z pozoru oba dania dzieli wszystko, połączył je jeden składnik, który, jesteśmy prawie pewni, szczerze...