Ćwikła z chrzanem

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 27.01.2021 15:03
(brak ocen)
OCEŃ
Ćwikła z chrzanem
Ćwikła z chrzanem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Buraki upiecz w piekarniku do miękkości, ostudź i obierz, a następnie pokrój na cienkie plasterki (możesz użyć szatkownicy do mizerii) lub zetrzyj na grubej tarce.

2 / 3

Pokryj zalewą, dodaj kminek oraz chrzan i delikatnie wymieszaj.

3 / 3

Ćwikłę ułóż ciasno w słoju lub kamionkowym garnku (sok powinien pokrywać buraczki "na dwa palce"). Po dwóch dniach ćwikła jest gotowa do jedzenia.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps