Fińska sałatka rosolli

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 22:39
(brak ocen)
OCEŃ
Fińska sałatka rosolli
Fińska sałatka rosolli
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj sos: śmietankę delikatnie połącz z resztą składników. Ugotowane warzywa bardzo drobno pokrój, dodaj pokrojone ogórki, jabłka skropione sokiem z cytryny oraz cebulę (odłóż po 1 łyżce składników do przybrania). Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Sałatkę przełóż do salaterki, udekoruj, układając na wierzchu paski z odłożonych warzyw oraz posiekanej natki. Rosolli możesz także ozdobić ugotowanymi na twardo jajkami, siekając osobno żółtka i białka. Sałatkę wstaw do lodówki, aby się oziębiła i "przegryzła". Sos podawaj osobno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.