Składniki (2porcje)
-
Karkówka - 50 dagPor - 45 dagPapryka zielona - 1Kapusta pekińska - 20 dagCzosnek - 1 ząbekBulion warzywny - 1/2 szklankiOlej rzepakowy - 4 łyżkiWódka - 2 łyżkiSos sojowy - 3 łyżkiOcet ryżowy - 1 łyżkaMiód pszczeli - 1 łyżeczkaImbir - 1 łyżeczkaChili w proszku - 1 łyżeczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Mięso dokładnie umyj, osusz, pokrój w paski o szerokości jednego centymetra, oprósz mąką, zrumień na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Oprósz imbirem i jarzynką, wlej połowę bulionu oraz wódkę. Duś pod przykryciem około 15 minut.
2 / 4
Pory oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski. Kapustę umyj, osącz i pokrój w paski o szerokości 1,5 cm. Przygotowane warzywa smaż 10 minut na pozostałym oleju, a następnie dodaj do mięsa.
3 / 4
Na tym samym tłuszczu zeszklij zgnieciony w prasce czosnek, wlej sos sojowy, ocet, miód oraz pozostały bulion i zagotuj.
4 / 4
Sos przypraw do smaku papryką oraz pieprzem, połącz z mięsem. Podawaj z makaronem sojowym albo ryżowym przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory