Kasza gryczana zapiekana z grzybami

Magazyn Kuchnia 17.12.2019 23:31
(brak ocen)
OCEŃ
Kasza gryczana zapiekana z grzybami
Kasza gryczana zapiekana z grzybami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kaszę ugotuj na sypko z bulionem grzybowym i szczyptą soli. Umyte i dokładnie osączone grzyby pokrój na duże kawałki, odparuj na rozgrzanej patelni, dodaj łyżkę masła i obsmaż. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Posmaruj masłem żaroodporne naczynie i przełóż do niego kaszę wymieszaną z grzybami, cebulą, parmezanem, pestkami słonecznika, pieprzem i resztą masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekaj 10 minut pod przykryciem, a następnie jeszcze około 10 minut bez przykrycia.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA