Kotlety rybne
Kotlety rybne
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (15porcji)
-
Ryba - kilogram mięsa obranego z dowolnych rybCzosnek - główkaKoperek - pęczekJajka - dwaBułka kajzerka - jedna namoczona i odciśniętaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCebula biała - jednaMasło - łyżeczkaBułka tarta - do panierowaniaSmalec - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso ryb przepuść przez maszynkę, dodaj roztarty czosnek, posiekany koperek, jajka i bułkę. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą, wyrób. Z masy uformuj nieduże, okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i usmaż na smalcu na wolnym ogniu. Możesz podawać na zimno (z chlebem) lub na ciepło (z ziemniakami).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory