Kryzysowa zupa czosnkowa

Kryzysowa zupa czosnkowa
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (2porcje)
-
Cebula - 2Czosnek - główkaOlej rzepakowy - 2 łyżkiChleb - 2 kromki czerstwegoBulion drobiowy - 2 szklanki (może być inny bulion)Żółtka - 2Pieprz czarny mielony - do smakuSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cebule oraz czosnek siekamy i szklimy na oleju, aż zaczną mocno pachnieć. Dodajemy pokruszone pieczywo i smażymy kilka minut.
2 / 3
Gdy chleb się zrumieni, wlewamy bulion i gotujemy 15-20 minut. Po tym czasie dodajemy rozbełtane z łyżką zupy żółtka i intensywnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, miksujemy na gładką masę.
3 / 3
Możemy udekorować kilkoma listkami świeżej natki
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory