Kryzysowa zupa czosnkowa

Magazyn Kuchnia 10.11.2020 17:44
(3 oceny)
OCEŃ
Kryzysowa zupa czosnkowa
Kryzysowa zupa czosnkowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cebule oraz czosnek siekamy i szklimy na oleju, aż zaczną mocno pachnieć. Dodajemy pokruszone pieczywo i smażymy kilka minut. 

2 / 3

Gdy chleb się zrumieni, wlewamy bulion i gotujemy 15-20 minut. Po tym czasie dodajemy rozbełtane z łyżką zupy żółtka i intensywnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, miksujemy na gładką masę. 

3 / 3

Możemy udekorować kilkoma listkami świeżej natki

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps