Kurczęta po polsku z szafranem

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 15.10.2020 16:08
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczęta po polsku z szafranem
Kurczęta po polsku z szafranem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Kurczaki sprawiamy, solimy, smarujemy oliwą i pieczemy, najlepiej w piekarniku z termoobiegiem (180°C), polewając co kilka minut wytwarzającym się sosem, a gdyby go było mało - to niewielką ilością wody.

2 / 2

Szafran namaczamy w rosole, dodajemy utartą z masłem mąkę i zagotowujemy sos. Upieczone kurczaki dzielimy na porcje i polewamy szafranowym sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA