Mięsa pieczone

Magazyn Kuchnia 27.01.2021 14:06
(brak ocen)
OCEŃ
Mięsa pieczone
Mięsa pieczone
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Do marynaty przygotowanej z oleju zmieszanego z przyprawami i świeżym czosnkiem wkładamy karkówkę, schab i boczek. Trzymamy przez dobę w lodówce. Następnie pieczemy około dwóch godzin w temp. 180°C. Aby mięso nie było suche, możemy je piec pod przykryciem z folii aluminiowej lub w specjalnym rękawie.

2 / 2

Po wystudzeniu podajemy na zimno z sosami np. tatarskim lub chrzanowym (100 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy 200 g chrzanu odsączonego z nadmiaru soku, doprawiamy solą i pieprzem).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.