Mięsa pieczone
Mięsa pieczone
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Olej rzepakowy - do marynatySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPapryka mielona słodka - do smakuLiść laurowy - 1Ziele angielskie - do smakuCzosnek - do smakuKarkówka - 1 kgSchab surowy - 1 kgBoczek - 1 kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Do marynaty przygotowanej z oleju zmieszanego z przyprawami i świeżym czosnkiem wkładamy karkówkę, schab i boczek. Trzymamy przez dobę w lodówce. Następnie pieczemy około dwóch godzin w temp. 180°C. Aby mięso nie było suche, możemy je piec pod przykryciem z folii aluminiowej lub w specjalnym rękawie.
2 / 2
Po wystudzeniu podajemy na zimno z sosami np. tatarskim lub chrzanowym (100 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy 200 g chrzanu odsączonego z nadmiaru soku, doprawiamy solą i pieprzem).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory