Pałasz z czosnkiem podlany winem

Magazyn Kuchnia/Anna Pamuła 13.11.2020 15:22
(brak ocen)
OCEŃ
Pałasz z czosnkiem podlany winem
Pałasz z czosnkiem podlany winem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Czyścimy rybę, pozbywając się skóry, filetujemy i marynujemy w mieszaninie białego wina, octu winnego i oleju - im dłużej, tym lepiej (minimum 24 godz.). Marynatę pozostawiamy, a filety smażymy w głębokim oleju.

2 / 3

Przygotowujemy sos: na oliwie podsmażamy roztarty czosnek i posiekaną papryczkę piri-piri. Dodajemy resztę przypraw, wlewamy marynatę i mieszamy.

3 / 3

Usmażone filety zalewamy gorącym sosem. Podajemy gorące, z ugotowanymi razem warzywami - powinny być bardzo miękkie.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.