Pasztet skandynawski z oliwkami

Pasztet skandynawski
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Wołowina - 50 dag wołowiny z udźcaSchab surowy - 50 dag schabu karkowegoCielęcina - 50 dag wątróbkiJajka - trzyMasło - dwie łyżkiCebula biała - dwiePieczarki - 20 dagOliwki czarne - 15 dagŚmietana 22 proc. - pół szklankiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wołowinę i karkówkę przepuść przez maszynkę, wymieszaj z jajkami i śmietanką, przypraw 3 łyżeczkami soli i czubatą łyżeczką pieprzu. Wstaw do lodówki. Wątróbkę obierz z błon, pokrój w cienkie plastry, lekko przesmaż na maśle i zmiel połowę. Resztę wątróbki, oliwki i pieczarki pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj. Przygotowane składniki dodaj do mięsa, wymieszaj. Masą napełnij formę (posmarowaną masłem), piecz 70-80 minut w temp. 170 st. C.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory