Pasztet skandynawski z oliwkami

Magazyn Kuchnia 13.12.2019 23:12
(brak ocen)
OCEŃ
Pasztet skandynawski z oliwkami
Pasztet skandynawski
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wołowinę i karkówkę przepuść przez maszynkę, wymieszaj z jajkami i śmietanką, przypraw 3 łyżeczkami soli i czubatą łyżeczką pieprzu. Wstaw do lodówki. Wątróbkę obierz z błon, pokrój w cienkie plastry, lekko przesmaż na maśle i zmiel połowę. Resztę wątróbki, oliwki i pieczarki pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj. Przygotowane składniki dodaj do mięsa, wymieszaj. Masą napełnij formę (posmarowaną masłem), piecz 70-80 minut w temp. 170 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.