Placki ziemniaczane z warzywami i płatkami owsianymi (po żydowsku)

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 30.01.2020 23:34
(brak ocen)
OCEŃ
Placki ziemniaczane z warzywami i płatkami owsianymi (po żydowsku)
Placki ziemniaczane z warzywami i płatkami owsianymi (po żydowsku)
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marchewkę, seler i pietruszkę lub topinambur obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obieramy, siekamy. Warzywa dodajemy do masy ziemniaczanej, wsypujemy płatki owsiane, mieszamy (jeśli masa jest rzadka, zagęszczamy mąką razową lub macą, a jeśli za gęsta, wbijamy jajko). Solimy. Smażymy na oleju niewielkie placki. Osączamy. Placki smarujemy porzeczkową konfiturą i polewamy kefirem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.