Składniki (6porcji)
-
Marchewka - 1Seler korzeniowy - 1Pietruszka - mały korzeńCzosnek - 2 ząbkiZiemniaki - masa ziemniaczana według przepisu podstawowegoPłatki owsiane - 1-2 łyżkiMąka razowa - 1 łyżkaSól - do smakuOlej rzepakowy - do smażeniaGalaretka porzeczkowa - 100 gKefir - 150 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Marchewkę, seler i pietruszkę lub topinambur obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obieramy, siekamy. Warzywa dodajemy do masy ziemniaczanej, wsypujemy płatki owsiane, mieszamy (jeśli masa jest rzadka, zagęszczamy mąką razową lub macą, a jeśli za gęsta, wbijamy jajko). Solimy. Smażymy na oleju niewielkie placki. Osączamy. Placki smarujemy porzeczkową konfiturą i polewamy kefirem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory