Rybka po warmińsku

Rybka po warmińsku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Szczupak - 80 dag sprawionego i pokrojonego w dzwonkaMasło - 6 dagZiemniaki - 50 dagŚmietana 18 proc. - szklanka gęstej, kwaśnejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Szczupaka posól i włóż do lodówki. Obierz ziemniaki, pokrój je w plastry, obgotuj (5 minut) w osolonej wodzie, odcedź.
2 / 2
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim ziemniaki, a na nich porcje ryby. Polej śmietaną, posyp pieprzem, piecz na złoty kolor w temp. 170 st. C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory