Sos wiosenny

Sos wiosenny
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jajka - 4Cytryna - 1/2Sól - Do smakuCukier - SzczyptaŚmietana 18 proc. - Szklanka gęstejKoperek - PęczekSzczypiorek - PęczekRzeżucha - GarśćChrzan - 1 łyżeczka utartego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jajka ugotuj na twardo, obierz i oddziel białka od żółtek. Żółtka przetrzyj przez sito i utrzyj z sokiem z cytryny.
2 / 3
Dodaj sól i cukier, rozprowadź śmietaną. Wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, rzeżuchą oraz startym chrzanem.
3 / 3
Dodaj posiekane białka. Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory