Sos wiosenny

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 16.02.2021 16:13
(brak ocen)
OCEŃ
Sos wiosenny
Sos wiosenny
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i oddziel białka od żółtek. Żółtka przetrzyj przez sito i utrzyj z sokiem z cytryny.

2 / 3

Dodaj sól i cukier, rozprowadź śmietaną. Wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, rzeżuchą oraz startym chrzanem. 

3 / 3

Dodaj posiekane białka. Wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps