Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk

Magazyn Kuchnia/Arkadiusz Janczarek 09.10.2020 15:27
(brak ocen)
OCEŃ
Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk
Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotowujemy tatara. Rybę, cebulę, rodzynki i natkę drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z grzankami i skrapiamy oliwą.

2 / 3

Robimy bavarese. Mleko zagotowujemy z łososiem. Kiedy mięso będzie miękkie (po ok. 5 min), miksujemy, łączymy z utartym żółtkiem, dodajemy namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę i ubitą śmietanę. Schładzamy w lodówce.

3 / 3

Kawałek tuńczyka marynujemy w oliwie, occie, cukrze i imbirze przez 12 godz. Kroimy w plastry i układamy na talerzu z tatarem i bavarese. Podajemy ze świeżym pieczywem, np. chałką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.