Tuńczykowe kotleciki
Tuńczykowe kotleciki
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ziemniaki - 25 dag ugotowanych i rozgniecionychTuńczyk w sosie własnym - 40 dag osączonegoCzosnek - 1 roztarty ząbekZioła - 2 łyżeczki posiekanych i świeżychSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuŻółtka - 1Olej rzepakowy - 1 łyżkaMąka pszenna - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Przygotuj masę na kotleciki: wymieszaj ziemniaki z tuńczykiem, czosnkiem i ziołami. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj żółtko.
2 / 4
Wyrób masę, ulep z niej kotleciki i obtocz je w mące. Jeśli ci się nie spieszy, włóż je na godzinkę do lodówki.
3 / 4
Przygotowane kotlety usmaż na patelni grillowej posmarowanej olejem lub upiecz na grillu - najlepiej ułóż je nie bezpośrednio na ruszcie, tylko na skropionej olejem aluminiowej tacce.
4 / 4
Dobrym dodatkiem do kotlecików jest sałatka grecka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory