Tuńczykowe kotleciki

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 14:44
(brak ocen)
OCEŃ
Tuńczykowe kotleciki
Tuńczykowe kotleciki
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Przygotuj masę na kotleciki: wymieszaj ziemniaki z tuńczykiem, czosnkiem i ziołami. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj żółtko.

2 / 4

Wyrób masę, ulep z niej kotleciki i obtocz je w mące. Jeśli ci się nie spieszy, włóż je na godzinkę do lodówki.

3 / 4

Przygotowane kotlety usmaż na patelni grillowej posmarowanej olejem lub upiecz na grillu - najlepiej ułóż je nie bezpośrednio na ruszcie, tylko na skropionej olejem aluminiowej tacce.

4 / 4

Dobrym dodatkiem do kotlecików jest sałatka grecka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps