Turbot w cieście filo

Magazyn Kuchnia/Arkadiusz Janczarek 09.10.2020 15:35
(brak ocen)
OCEŃ
Turbot w cieście filo
Turbot w cieście filo
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Karczocha obieramy, zostawiając samo serce, które kroimy w cienkie plasterki i przesmażamy z drobno pokrojonymi pieczarkami i tymiankiem.

2 / 3

Filety z turbota kroimy w kawałki (szer. 8 cm, po 2 na porcję), solimy, przekładamy grzybami z karczochem i zawijamy w ciasto filo. Pieczemy ok. 10 minut w 200°C.

3 / 3

Przygotowujemy sos. Na oliwie podsmażamy posiekaną szalotkę, podlewamy winem i redukujemy, dodając śmietankę. Gotujemy do osiągnięcia konsystencji gęstego sosu. Na końcu cedzimy przez sitko.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps