Zupa z dorsza

Zupa z dorsza
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Cebula biała - dwieCzosnek - dwa ząbkiPor - jedenMarchewka - dwieZiemniaki - dwaMasło - 50 gSzafran - szczyptaLiść laurowy - jedenDorsz - 500 g filetówPomarańcze - jednaCytryna - jednaMięta - kilka listków świeżejMąka kukurydziana - 20 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy w plasterki, marchewkę i ziemniaki - w kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle przez 2 min. Wlewamy 750 ml wody i gotujemy, dodając szafran, liść laurowy, pieprz i sól. Dorsza kroimy na kawałki i dodajemy do zupy, gdy warzywa będą miękkie. Gotujemy na wolnym ogniu 10 min, dodajemy skórki otartą z pomarańczy i cytryny oraz sok z tych owoców i świeżą miętę. Zagotowujemy, zagęszczamy mąką kukurydzianą, doprawiamy solą i pieprzem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego