Zupa z dorsza

Magazyn Kuchnia 23.12.2019 15:43
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z dorsza
Zupa z dorsza
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy w plasterki, marchewkę i ziemniaki - w kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle przez 2 min. Wlewamy 750 ml wody i gotujemy, dodając szafran, liść laurowy, pieprz i sól. Dorsza kroimy na kawałki i dodajemy do zupy, gdy warzywa będą miękkie. Gotujemy na wolnym ogniu 10 min, dodajemy skórki otartą z pomarańczy i cytryny oraz sok z tych owoców i świeżą miętę. Zagotowujemy, zagęszczamy mąką kukurydzianą, doprawiamy solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps