peklowanie mięsa
-
Boczek na grilla. Jak zrobić najsmaczniejsze mięso w okolicy? Ważny jest wstępny etap przygotowania
Boczek na grilla to wciąż jedna z klasycznych opcji w menu na garden party. Musi być jednak dobrze przyprawiony i zamarynowany, by można było wyciągnąć z niego pełnię smaku. O czym jeszcze warto pamiętać? Podpowiadamy
-
Peklowanie mięsa - podpowiadamy, na co zwrócić uwagę. Poznaj przepis na zalewę do peklowania
Peklowanie mięsa pomaga nam skutecznie zakonserwować żywność. Dzięki temu jest ona o wiele dłużej zdatna do spożycia. Dodatkowo proces ten nadaje wyrazistego smaku i aromatu wędlinom. Podpowiadamy, o czym pamiętać podczas peklowania mięsa w domowy...
-
Zalewa do peklowania mięs. Przepis na tradycyjną solankę i wzór na wyliczenie składników
Dzięki marynatom dania smakują lepiej. Tak właśnie działa zalewa do peklowania mięsa, której przepis jest banalnie prosty. Dzięki niemu sprawisz, że karkówka, szynka, bekon lub golonka zyskają bogaty i wyrazisty smak.