Domowe hamburgery
Trudno się dziwić naszemu umiłowaniu do tego dania. Zawiera wszystkie składniki, które każdy rodak uwielbia. Duży kawałek mięsa, sosy i dodatki, jakie sobie tylko wymarzymy. Teraz dzięki naszemu przepisowi będziecie mogli przygotować swoje ulubione domowe hamburgery w waszym domu. To nie lada gratka dla amatorów amerykańskiej kuchni.
Mimo kultu jakim okrzyknięto w naszym kraju hamburgery to w dalszym ciągu jest to danie bardzo proste do przygotowania. Wszystko zależy od jakości składników jakich użyjemy, jakości mięsa czy stanu naszego grilla bądź patelni grillowej. Skupmy się teraz na chwilę na doborze mięsa.
Jakie mięso wybrać do domowych hamburgerów? Musi być to wołowina i warto zadbać o to, by była ona dobrej jakości. Świetne będą takie fragmenty jak: antrykot, karkówka czy szponder. Najlepiej zmielić je bezpośrednio w sklepie lub samemu, jeśli posiadacie odpowiednią maszynę.
Jak zrobić domowe hamburgery – składniki:
Domowe hamburgery – krok po kroku:
Jak zrobić domowe hamburgery?
Widzicie jakie to proste? Wszystko zależy jedynie od paru kroków. Dodatki, jakie wybierzecie do swoich burgerów mogą być przeróżne. Dodatkowo możecie usmażyć kilka plastrów boczku lub na wierzchu mięsa ułożyć plaster żółtego sera. Do każdego burgera zawsze będzie pasować również ogórek kiszony, warto zadbać o parę plasterków. Ciekawym pomysłem jest użycie owoców. Świetnie z mięsem będzie komponować się plaster soczystego ananasa.
Zachęcamy was do stosowania naszego przepisu i rad. Skomponujcie własne domowe hamburgery i serwujcie je z ulubionymi dodatkami na przyjęciach lub rodzinnych obiadach. Smacznego!
Zobacz również: