• Link został skopiowany

Pasta jajeczna? Magda Gessler wprowadziła kilka zmian do tradycyjnej wersji. Jakich?

Pasta jajeczna to jedna z najsmaczniejszych propozycji do kanapek. W tradycyjnej wersji wystarczą jajka, majonez i szczypta soli. A może następnym razem przygotujecie ją według przepisu Magdy Gessler? Sprawdźcie, jak pastę jajeczną przygotowuje najsłynniejsza polska restauratorka.
Pasta jajeczna
fot. SunshineItaly / shutterstock.com

Pasta jajeczna? Magda Gessler robi ją niekonwencjonalnie

Nie macie pomysłu na śniadanie lub kolację? Zróbcie pastę jajeczną według receptury Magdy Gessler! Ta propozycja różni się nieco od tradycyjnej wersji – jest bogatsza w różne aromaty, ma piękny kolor, a poza tym jest lekka puszysta i bardzo pyszna. Zapraszamy po przepis.

Pasta jajeczna - Magda Gessler zdradza przepis

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki miękkiego masła,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • pęczek koperku,
  • pęczek szczypiorku,
  • łyżeczka curry,
  • pół łyżeczki ostrej papryki,
  • szczypta majeranku,
  • sól i pieprz do smaku

Pasta jajeczna - Magda Gessler - przepis

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w bardzo drobną kostkę (można je również zmielić w maszynce). Koperek i szczypiorek siekamy. Jajka wkładamy do dużej miski, dodajemy majonez, masło i musztardę, wsypujemy także posiekany koperek oraz szczypiorek. Doprawiamy curry, ostrą papryką i majerankiem. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy jeszcze niewielką ilością soli i pieprzu do smaku. Pastę jajeczną podajemy ze świeżym pieczywem lub na chrupiących tostach.

*Przepis pochodzi z jednego z odcinków "Kuchennych rewolucji". 

Więcej o: