Nie macie pomysłu na śniadanie lub kolację? Zróbcie pastę jajeczną według receptury Magdy Gessler! Ta propozycja różni się nieco od tradycyjnej wersji – jest bogatsza w różne aromaty, ma piękny kolor, a poza tym jest lekka puszysta i bardzo pyszna. Zapraszamy po przepis.
Składniki:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w bardzo drobną kostkę (można je również zmielić w maszynce). Koperek i szczypiorek siekamy. Jajka wkładamy do dużej miski, dodajemy majonez, masło i musztardę, wsypujemy także posiekany koperek oraz szczypiorek. Doprawiamy curry, ostrą papryką i majerankiem. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy jeszcze niewielką ilością soli i pieprzu do smaku. Pastę jajeczną podajemy ze świeżym pieczywem lub na chrupiących tostach.
*Przepis pochodzi z jednego z odcinków "Kuchennych rewolucji".