Pasta jajeczna? Magda Gessler wprowadziła kilka zmian do tradycyjnej wersji. Jakich?

Pasta jajeczna to jedna z najsmaczniejszych propozycji do kanapek. W tradycyjnej wersji wystarczą jajka, majonez i szczypta soli. A może następnym razem przygotujecie ją według przepisu Magdy Gessler? Sprawdźcie, jak pastę jajeczną przygotowuje najsłynniejsza polska restauratorka.

Pasta jajeczna? Magda Gessler robi ją niekonwencjonalnie

Nie macie pomysłu na śniadanie lub kolację? Zróbcie pastę jajeczną według receptury Magdy Gessler! Ta propozycja różni się nieco od tradycyjnej wersji – jest bogatsza w różne aromaty, ma piękny kolor, a poza tym jest lekka puszysta i bardzo pyszna. Zapraszamy po przepis.

Pasta jajeczna - Magda Gessler zdradza przepis

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki miękkiego masła,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • pęczek koperku,
  • pęczek szczypiorku,
  • łyżeczka curry,
  • pół łyżeczki ostrej papryki,
  • szczypta majeranku,
  • sól i pieprz do smaku

Pasta jajeczna - Magda Gessler - przepis

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w bardzo drobną kostkę (można je również zmielić w maszynce). Koperek i szczypiorek siekamy. Jajka wkładamy do dużej miski, dodajemy majonez, masło i musztardę, wsypujemy także posiekany koperek oraz szczypiorek. Doprawiamy curry, ostrą papryką i majerankiem. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy jeszcze niewielką ilością soli i pieprzu do smaku. Pastę jajeczną podajemy ze świeżym pieczywem lub na chrupiących tostach.

*Przepis pochodzi z jednego z odcinków "Kuchennych rewolucji". 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.