Magdy Gessler nikomu nie trzeba przedstawiać. To znana polska restauratorka, która występuje także w kilku programach w telewizji. Jako jurorka w "Master Chefie" czy jako groźna prowadząca w "Kuchennych Rewolucjach" dała się poznać jako strażniczka najlepszych przepisów. Najlepszych, bo polskich, domowych.
I taki właśnie jest przepis na ciasto na naleśniki Magdy Gessler. Ciasto, które proponuje szefowa kuchni, dosłownie rozpływa się w ustach! Kiedy tylko go spróbujecie, przypomną wam się wszystkie naleśniki, które smażyły wam babcie. Po prostu niebo w gębie!
Naleśniki Magdy Gessler rozpoczynamy od umycia jajek. W ten sposób mamy pewność, że na jajkach nie ma salmonelli. Następnie rozbijamy je do misy. Dodajemy sól i ubijamy - najlepiej mikserem - jajka na gładką, puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, po chwili wlewamy mleko oraz wodę gazowaną. Dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodajemy więcej wody. Ciasto powinno spływać z łyżki, ale powinno pozostawić na niej lepki film. Gdy ciasto będzie zbyt rzadkie, dodajemy natomiast mąkę pszenną.
Naleśniki Magdy Gessler smażymy na płaskiej patelni. Rozgrzewamy na patelni masło klarowane. Smażymy z obu stron na rumiany, złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami - na przykład serkiem lub konfiturami.