• Link został skopiowany

Pączki z serka homogenizowanego - przepis, który robi prawdziwą furorę. Są lepsze niż tradycyjne

Tłusty czwartek coraz bliżej i wielu z nas wręcz nie może się doczekać, kiedy bez wyrzutów sumienia naje się pączków. Dziś mamy dla was prosty przepis na pączki z serka homogenizowanego. Pączki wychodzą delikatne, mięciutkie a robi się je w kilka minut. Ten przepis to prawdziwy hit, przekonajcie się sami.
Pączki na serku homogenizowanym
Federico Quevedo /Shutterstock

Więcej przepisów idealnych na tłusty czwartek znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Pączki z serka homogenizowanego to łatwy sposób na coś słodkiego w kilka minut. To chyba najprostszy przepis na pączki, jaki istnieje i zarazem najpyszniejszy. Pączki wychodzą mięciutkie, delikatne i puszyste jak chmurka a posypka z drobnego cukru i cynamonu to strzał w 10. Jak zrobić pyszne pączki z serka homogenizowanego? Odpowiedź brzmi: szybko i łatwo. Zapraszamy do przepisu.

Pączki na serku homogenizowanym - przepis:

Potrzebne składniki:

  • 300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 większe jajka
  • 100 g drobnego cukru do wypieków
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • olej rzepakowy do smażenia

Pączki z serka homogenizowanego - sposób wykonania:

  1. Przygotuj miskę. Umieść w niej serek waniliowy i wbij 3 jajka. Dokładnie wymieszaj całość - możesz użyć miksera.
  2. Do serka zmieszanego z jajkiem dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj całość na gładką masę.
  3. Przygotuj szeroki garnek i rozgrzej w nim litr oleju. Na gorący olej wrzucaj porcje ciasta (polecam użyć do tego łyżki do lodów wcześniej namoczonej w oleju). Pączki smaż na piękny, złoty kolor.
  4. Drobny cukier wymieszaj z mielonym cynamonem i posypuj nim usmażone pączki.

Pączki z serka homogenizowanego z posypką cynamonową... Czy może być coś lepszego na tłusty czwartek? Zrób pączki z tego prostego przepisu i przekonaj się sam! Smacznego!

Zobacz wideo
Więcej o: