Więcej przepisów na dodatki do kanapek znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Paprykarz to jedna z naszych ulubionych opcji, jeśli chodzi o dodatki do chleba. Znam także tak wielkich sympatyków tej pasty, że to w zasadzie chleb bywa dodatkiem do paprykarzu. Najczęściej są to osoby, które robią paprykarz samodzielnie, a taki naprawdę jest przepyszny. Dziś podpowiemy ci, jak zrobić najlepszy domowy paprykarz.
Nie jest tajemnicą, że kluczem do wybitnego smaku jest ryba - najczęściej używamy wędzonej makreli, bo jest stosunkowo tania i łatwo dostępna. Jest także niestety dość tłusta, co może niekorzystnie wpływać na nasze samopoczucie po zjedzeniu. Jakiej ryby w takim razie użyć do paprykarzu? Tutaj możliwości jest wiele - począwszy od tuńczyka z puszki w sosie własnym, po niedojedzony filet z wczorajszego obiadu.
Ale skoro paprykarz ma być przepyszny, to ryba także musi być pyszna. I tutaj warto dobrze rozejrzeć się po półkach sklepowych, bowiem numerem jeden w przygotowaniach past rybnych jest wędzony morszczuk i karmazyn. Mięso tych ryb jest delikatne, dość zwarte i zawiera całe mnóstwo witamin. Nie będzie tak tłuste, jak wędzona makrela czy pstrąg, dlatego też należy je bardziej rozdrobnić podczas przygotowywania paprykarzu. Te ryby z łatwością dostępne są w marketach oraz sklepach rybnych. Jeśli już uda ci się je kupić, możemy zaczynać przygotowanie pysznego, domowego paprykarzu.
Potrzebne składniki:
Paprykarz domowy - sposób wykonania:
Tak przygotowany paprykarz wspaniale smakuje na ciepło, na zimno, solo lub na kanapkach. Jeśli lubisz domowe pasty do chleba, musisz koniecznie wypróbować ten przepis - zachwyt gwarantowany. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.