Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Warzywny pasztet wcale nie musi być suchy i bez smaku. Cały sekret tkwi w warzywach. Muszą być podsmażone na maśle klarowanym lub zwykłym, dzięki temu smak pasztetu będzie delikatniejszy. Do pasztetu możesz dodać pestki dyni, słonecznika czy suszone pomidory nadadzą smaku i charakteru. To świetna alternatywa dla mięsnej wersji. Soczewica jest zdrowa i sycąca. Z pewnością dzięki dodatkom i przyprawom posmakuje nawet największym mięsożercom przy wielkanocnym stole.
Składniki na pasztet:
Przygotowanie:
Pasztet z soczewicy sam widzisz to banalny przepis. Jeszcze dziś wypróbuj zanim podasz swoim gościom na Wielkanoc. To świetna alternatywa dla mięsa, jest dużo zdrowsza i sycąca.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.