Więcej przepisów na domowe dania znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Polacy uwielbiają zupy, obok tych tradycyjnych jest cała masa sezonowych. Wiosna w pełni, więc śmiało dodaj do kalafiorowej młode ziemniaki, koperek, marchewkę czy szczypiorek. Wato gotować sezonowo, dzięki temu urozmaicamy nasz jadłospis. Kalafiorowa to jedna z tych zup, które sama często gości na moim stole szczególnie w okresie wiosenno- letnim. Jest prosta w wykonaniu i posmakuje każdemu.
Składniki:
Przygotowanie:
Kalafiorową możesz śmiało zrobić bez mięsa na bulionie warzywnym. Smakuje równie wyśmienicie. Jak widzisz to banalna zupa, którą robi się w dosłownie dwa kwadranse. Jeśli nie wiesz, co dziś ugotować to sięgnij po sprawdzony przepis. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.