Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie Gazeta.pl
Idealna zupa pieczarkowa ma aksamitną strukturę, a smak grzybów wybija się na pierwszy plan. Nasze babcie często doprawiały ją pieprzem i dużą ilością zieleniny. Zdarzało się, że częstowały nią podczas jesiennych chłodów i wtedy, gdy wiosna budziła świat na nowo. Przepis babci na zupę pieczarkową sprawi, że będzie ona wyjątkowa. Nie zapomnijcie o dodatkach i warzywach!
Przygotuj:
Danie podawaj z grzankami ziołowymi lub makaronem. Możesz je także posypać świeżym szczypiorkiem. Jeśli chcesz, by zupa była bardziej kremowa, zmiksuj ją blenderem.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.