Więcej przepisów na domowe obiady znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wiosną warto wykorzystywać produkty, które są dostępne i sezonowe. Jednym z nich jest właśnie kapusta oraz koper. Jeśli chcesz wprowadzić do swojego życia więcej warzyw jest to idealny moment. Młodą kapustę możesz zrobić w wersji wegetariańskiej lub mięsnej z boczkiem. Dziś przepis na tę pierwszą. Samo przygotowanie zabierze troszkę czasu i zrobi nieco bałaganu w kuchni, ale gwarantujemy, że warto.
Składniki:
Przygotowanie:
Domowa kapusta smakuje najlepiej z młodymi ziemniakami i schabowym. To jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Jest delikatna, chrupiąca a jej maślany smak rozpływa się w ustach. Samo gotowanie nie wymaga większych umiejętności, wystarczy odrobina cierpliwości oraz czasu. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.