Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Zobacz wideo
Chłodnik z botwinki
Receptura na szparagi z grilla pochodzi z 392. programu "Ewa Gotuje". Można go też znaleźć na oficjalnej stronie Ewy Wachowicz. Przepis jest bardzo prosty do wykonania i składa się z łatwodostępnych produktów. Do tego jest całkowicie wegetariański.
Szparagi na grilla - szybki przepis na pyszną sałatkę z grillowanymi szparagami
Szparagi z grilla Ewy Wachowicz wymagają tylko kilku składników
Do przygotowania grillowanych szparagów będziesz potrzebować:
- szparagi (najlepiej zielone) - pęczek,
- jajko,
- cytryna,
- masło - nieduży kawałek,
- oliwa do skropienia,
- przyprawy - sól, pieprz i ulubione zioła.
Pamiętaj, aby wybierać młode i drobne szparagi o jędrnych łodyżkach. Są mniej łykowate i smaczniejsze.
Szparagi z grilla z szynką parmeńską z przepisu Karola Okrasy
Jak przygotować przepyszne szparagi z grilla? To proste!
- Cytrynę i szparagi umyj dokładnie pod bieżącą wodą;
- Cytrynę pokrój w grube plastry, a od szparagów odkrój twarde końcówki (możesz z nich zrobić zupę);
- Przypraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami oraz skrop oliwą;
- Masło schłódź dobrze i zetrzyj na tarce na wiórki;
- Jajko usmaż tak, aby było sadzone;
- Piecz na grillu, czasem przewracając, aż będą odpowiednio chrupkie;
Gotowe szparagi podawaj z cytryną, jajkiem sadzonym i posypką ze startego masła.
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.
Gazeta.pl łączy siły z PCPM, by wspierać Ukrainę. Sprawdź, jak możesz pomóc