Więcej słodkich przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Dżem truskawkowy kojarzy mi się ze smakiem dzieciństwa. Naleśnikami u babci, chałką wysmarowaną po brzegi dżemem. Teraz to najlepszy czas na truskawki. Coraz więcej jest soczystych, słodkich, z których warto zrobić dżem. Wyobraź sobie zimowy poranek z kanapką z dżemem własnej roboty. Bajka!
Składniki:
Przygotowanie:
Domowy dżem to istna poezja. W połączeniu z chałką lub świeżym pieczywem tworzy duet idealny. Teraz to idealny moment na domowe przetwory. Leć na bazarek lub działkę i zrób swój własny dżem. Słodkie smarowidło jest banalnie proste w przygotowaniu i aż żal nie spróbować przyrządzić je samodzielnie. Pycha!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.