Śliwki w occie sprawią, że danie mięsne zyska wyrazisty smak. Ewa Wachowicz zauważyła, że słodkie dodatki idealnie współgrają z wytrawnymi potrawami i wyciągają z nich wszystko, co najlepsze. Jeśli do słoików wrzucimy kilka goździków (składnik, który kojarzy się przede wszystkim z grzanym winem), to możemy być pewni, że przystawka stanie się bardziej aromatyczna. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego przysmaku, to warto to zmienić. Fani śliwek na pewno pokochają je od pierwszego kęsa.
Więcej ciekawych przepisów i porad kulinarnych znajdziesz na stronie Gazeta.pl
Przystawka bez problemu może zastąpić tradycyjne konfitury. Wyjątkowy smak i wyrazisty aromat wyciągnie z dań mięsnych i serów wszystko to, co najlepsze. Idealnie pasuje do pieczonej karkówki i do boczku. Współgra z pasztetami oraz serami pleśniowymi.