Naleśniki to proste danie, które uwielbiają osoby w każdym wieku. Serwowane o każdej porze dnia, zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Najczęściej placki smaruje się domowymi konfiturami z dodatkiem owoców lub bitej śmietany. Osoby, które wolą wersję wytrawną, sięgają po naleśnikowe zapiekanki, a także farsz ze szpinaku lub sera. Placki naleśnikowe idealnie sprawdzą się również jako zamiennik tortilli lub spód pod jajeczny omlet. Kombinacji smakowych z wykorzystaniem tego produktu jest wiele.
Ciasto najczęściej wyrabia się w misce za pomocą miksera lub ręcznie. Nie są to jednak jedyne sposoby na przygotowanie tej potrawy. Można wykorzystać... puste butelki po napojach. Plusem tej techniki jest na pewno to, że nie brudzi się kuchni ani naczyń.
Innowacyjne pomysły zza oceanu coraz częściej znajdują miejsce w polskich kuchniach i domach. Dokładne przygotowanie ciasta naleśnikowego tą metodą zostało pokazane w filmie na YouTubie u twórcy Handimania. Czy ten trik pozostanie z nami na dłużej? Aby odpowiedzieć na to pytanie, najlepiej po prostu wypróbować ten sposób.
Składniki:
Sposób przygotowania: