Zapomnij o tradycyjnym przepisie na naleśniki. Dodaj ten jeden składnik i ciesz się wybornym smakiem

Zapomnij o tradycyjnym przepisie na naleśniki. Nadchodzi nowy i zdecydowanie lepszy, choć różni się tylko jednym składnikiem. Dzięki niemu naleśniki będą jeszcze lepsze - zdecydowanie bardziej kremowe i puszyste. Co to za magiczny składnik? Odpowiadamy.

Naleśniki to ulubione danie wszystkich dzieci, ale nie tylko. Możemy podawać je w wersji słonej, ale i na słodko, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie. To również fantastyczne danie, które idealnie pasuje na śniadanie, obiad, deser, ale i kolację. Nie czekaj dłużej i przygotuj naleśniki z tajemniczym składnikiem.

Zobacz wideo Lewandowska pokazała, jak robi naleśniki, które "Klara uwielbia". Nie są one jednak zwyczajne

Zapomnij o tradycyjnym przepisie na naleśniki. Wykorzystaj tajemniczy składnik

Tradycyjny przepis na naleśniki odejdzie w niepamięć, jeśli spróbuj naleśników z tajemniczym składnikiem. Nie jest to wyszukany produkt i zapewne masz go w domu. Mowa tu o bananie. Dzięki niemu naleśniki będą jeszcze pyszniejsze.

NaleśnikiTrik na puszyste naleśniki. Wystarczy dodać dwa nietypowe składniki

Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 350  gram mąki pszennej,
  • 2 dojrzałe banany,
  • 45 gram cukru,
  • 700 mililitrów mleka lub napoju - sojowego, migdałowego itd.

Naleśniki z bananem - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku

Przepis na naleśniki nie jest skomplikowany. Fakt dodania nowego składnika - banana - również nie komplikuje sposobu przygotowania. Warto więc nie omijać tego składnika, ponieważ zdecydowanie pozytywnie wpływa na smak przygotowanej potrawy. Ale co z nim zrobić? Jak połączyć go z ciastem? To proste!

Naleśniki Ani StarmachAnia Starmach do naleśników dodaje ten sekretny składnik

Sposób przygotowania:

  1. Do miski dorzucamy składniki - jajka oraz cukier, a następnie miksujemy je.
  2. Dokładamy mąkę i mleko bądź napój sojowy.
  3. Następnie rozgniatamy dojrzałe banany widelcem i przekładamy je do miski z pozostałymi składnikami i mieszamy.
  4. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kolejno naleśniki. Obracamy, by zarumieniły się z obu stron.
  5. Podajemy z ulubionymi owocami, kremem, dżemem bądź bitą śmietaną. Smacznego!
Więcej o: