Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki z mąki kokosowej to smaczna odmiana od znanego przepisu. Naleśniki wychodzą delikatne i aksamitne, ale warto wiedzieć, jak się z nimi obejść - chodzi oczywiście o chwilowe odstawienie ciasta, żeby "odpoczęło". Oto przepis na naleśniki, który na stałe zagości w twoim menu.
Przepis na szybkie ciasto czekoladowe - bardzo proste wykonanie
Naleśniki z mąki kokosowej - przepis w zupełnie nowej odsłonie
Składniki:
- 250 ml mleka
- 150 ml wody gazowanej
- 80 g mąki kokosowej
- 70 g mąki ziemniaczanej
- 3 średnie jajka
- 40 g cukru
- szczypta soli
- opcjonalnie kilka kropelek esencji waniliowej
Sposób wykonania:
- Do miski wsyp mąkę kokosową, mąkę ziemniaczaną, dodaj cukier i sól. Całość dokładnie wymieszaj.
- Dodaj wodę, mleko oraz jajka i zmiksuj całość na gładkie ciasto. Następnie odłóż je na ok. 10 minut, by odpoczęło.
- Przegotuj patelnię i lekko ją natłuść. Kiedy się porządnie rozgrzeje, nakładaj chochelką porcje ciasta na naleśniki i rozprowadź je po całej powierzchni. Smaż naleśniki na umiarkowanym ogniu, aż będą złote i apetyczne.
Zupa krem z buraków kiszonych - takiej zupy na pewno jeszcze nie jadłaś/jadłeś