Znana gimnastyczka zdradza sekret młodości. Co jeść, aby w jej wieku wyglądać jak ona? To nie żadne czary-mary

Odpowiednio rozpoczęty dzień to podstawa dobrego humoru i samopoczucia na resztę doby. A jak najlepiej zacząć poranek jak nie od dobrego śniadania? Znana gimnastyczka pokazała co przygotować, aby było nie tylko smacznie, ale też zdrowo. To danie zagości z tobą na dłużej.

Mariola Bojarska-Ferenc to znana gimnastyczka, która jest również dziennikarką i producentką filmową. Jest absolwentką Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie, uprawiała gimnastykę artystyczną oraz należała do kadry narodowej. Po ukończonej karierze została instruktorką fitness, członkinią światowych organizacji fitness, a także reprezentantką Polski na międzynarodowym kongresie, który dotyczy rozwoju tej branży. Związana była również z telewizją, gdzie prowadziła programy gimnastyczne.

Pomimo upływu lat gimnastyczka może się cieszyć niezmiennie dobrym i młodym wyglądem. Przez niektórych określana jest osobą, dla której czas się zatrzymał. Jak to jest możliwe? Stosuje się ona do kilku kluczowych zasad, które w tym pomagają. Przede wszystkim ciągle dba o swoją sprawność fizyczną i skupia dużo swojej uwagi na spożywane jedzenie. Takie połączenie może być przyczyną tak dobrego wyglądu i samopoczucia.

Niedawno na swoim profilu na Instagramie @mariola_bojarska_ferenc pokazała co je o poranku, aby zapewnić sobie dużo energii na cały dzień. Jest to zapiekany łosoś z dodatkiem jajka, sera i przypraw. To pożywny posiłek, który zrobisz w 15 minut.

Przepis na śniadanie Marioli Bojarskiej-Ferenc - receptura na 2 porcje

Składniki

  • 4 plastry wędzonego łososia,
  • 2 jajka,
  • kostka sera białego sałatkowego,
  • bazylia,
  • oregano,
  • natka pietruszki,
  • masło,
  • bułka tarta.
Zobacz wideo Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

Sposób przygotowania

  1. Niewielkie naczynka żaroodporne wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą.
  2. Na dno każdego połóż po dwa plasterki wędzonego łososia. Następnie wbij jajka i wkrusz ser sałatkowy - po pół kostki na każde naczynie.
  3. Wierzch obsyp suszoną bazylią i oregano. Naczynia wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 10-15 minut.
  4. Po wyjęciu podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki.

OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl

Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.