• Link został skopiowany

Kotlety mielone Ani Lewandowskiej. Robert już wie, jakie są pyszne. Teraz pora na twojego męża

Kotlety mielone to świetna propozycja na obiad. Są obłędnie pyszne i sycące, więc zdecydowanie warto przygotować je jako danie dla całej rodziny. Ania Lewandowska zdradza swój sposób na mielone. Robert wręcz się nimi zajada.
Kotlety mielone Ani Lewandowskiej.
Fot. Dawid Żuchowicz / Agencja Gazeta, fot. w tle pixabay/ leppäkerttu

Anna Lewandowska to jedna z najpopularniejszych sportsmenek, a także trenerka personalna, dietetyczka i osobowość medialna. Choć wielu mogłoby się wydawać, że kotlety mielone to danie, którego raczej nie przygotowuje, a już na pewno nie je, to podzieliła się z internautami przepisem na mielone. Są zdecydowanie w jej stylu i warto ich spróbować. Oto przepis na mielone, którymi zajada się Robert Lewandowski.  

Zobacz wideo Kotlety jajeczne z brokułami, tradycja w odsłonie "zero waste"

Kotlety mielone Ani Lewandowskiej. Takich na pewno jeszcze nie jedliście 

Dodatek buraków może dziwić, jednak musicie nam uwierzyć na słowo i spróbować kotletów z przepisu Ani Lewandowskiej. Smakują obłędnie i są zdrowsze niż te z tradycyjnego przepisu. Gwarantujemy, że będzie zajadać się nimi cała rodzina. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl. 

Składniki: 

  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 200 g ugotowanych buraków, 
  • łyżka oliwy, oleju kokosowego lub masła klarowanego, 
  • szczypta kurkumy, 
  • pół łyżeczki majeranku, 
  • szczypta chili, 
  • sól, 
  • pieprz. 

Przepis na kotlety mielone od Ani Lewandowskiej. Sposób przygotowania krok po kroku 

Sposób przygotowania:

  1. Do dużej miski wrzuć mięso mielone oraz starte na dużych oczkach ugotowane buraki. 
  2. Całość dopraw kurkumą, solą, pieprzem, majerankiem i chili. Dodaj również tłuszcz i zagnieć na jednolitą masę, aż do połączenia składników. 
  3. Z tak powstałej masy formuj kotlety na kształt klasycznych mielonych i smaż je na niewielkiej ilości tłuszczu. Będą gotowe, gdy osiągną ciemnobrązowy odcień. 
  4. Gdy będą wysmażone, przełóż je na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, dzięki czemu w łatwy sposób pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu. 
  5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Świetnie będą pasować do nich ziemniaki, ryż czy surówka z ulubionych warzyw. Smacznego! 
Więcej o: