Na świątecznych stołach nie może zabraknąć kolorowych i smacznych sałatek. Te najpopularniejsze mogły się już nam znudzić, dlatego w tym roku zachęcamy do zrobienia czegoś nowego. Ta propozycja jest wyjątkowo prosta i każdy sobie z nią poradzi. Robiłam ją już kilka razy i zawsze okazywała się strzałem w dziesiątkę. Dlaczego tak ją polubili?
Sałatka z tego przepisu to niebanalne spojrzenie na tę przystawkę. Przyrządzenie jest proste, lecz połączenie smaków nie jest oczywiste. Przede wszystkim wrzuca się do niej ugotowane jajka, selera podzielonego na nitki, szynkę i szokujący składnik, czyli ananasa. Całość dopełniona jest majonezem i dokładnie wymieszana. Jeśli tylko masz na to ochotę, możesz do niej dodać pokrojony w kostkę żółty ser. W takiej odsłonie niejedna osoba stwierdzi, że jest smaczniejsza od jarzynowej.
Składniki
Sposób przygotowania
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl