Są takie dni, kiedy nie mamy ochoty albo czasu na długie i pracochłonne gotowanie. Wtedy przychodzi z pomocą pomysł na szybki obiad z piekarnika, na który wcale nie trzeba czekać kilku godzin, a jedynie piętnaście minut. Jeśli lubisz dobrze, porządnie zjeść, a do tego niskowęglowodanowo, ser camembert zapiekany w boczku to najlepsza opcja. Wystarczy, że zawiniesz krążek dojrzewającego sera w cienkie plastry wędzonego boczku, poczekasz chwilę i uczta gotowa. A ten rozpływający się środek...
Składniki:
Do takiego posiłku idealni pasują grzanki, jeśli jednak nie chcesz jeść pieczywa, świetnie sprawdzi się sałatka grecka, szopska lub sałatka z rukolą i suszonymi pomidorami. Nie ważne, jak podasz ten obiad, zawsze warto mieć w lodówce dwa krążki sera camambert i trochę boczku lub jakiejś dojrzewającej wędliny.