Od tygodni robię tę pastę. Łączę 5 składników i dalej się nie nudzi

Przyrządzanie śniadań może być dla wielu z nas udręką. Ciągłe wymyślanie czegoś pysznego na pewno nie jest proste i właśnie dlatego tak bardzo nas to męczy. Na szczęście ten prosty przepis może nas uratować. Wystarczy połączyć pięć składników i sam zobaczysz, że jest to najlepsze na świecie.

Zielona pasta z jajek, która zawiera w sobie awokado, nadając jej charakterystyczny, intensywnie zielony kolor to nowość na śniadaniowym stole. Ta nietypowa pasta, może być początkowo zaskakująca, szybko staje się hitem i każdy prosi o jej dokładkę. Połączenie kremowego awokado z delikatnymi, gotowanymi jajkami tworzy połączenie, które przyciąga uwagę, a co za tym idzie, zachęca do spróbowania.

Zobacz wideo Królowa śniadań, czyli pasta jajeczna na trzy sposoby

Podanie tej pasty z jajek na śniadanie to nietypowy, ale bardzo interesujący sposób. Gdy tylko to robię, każdy się na to rzuca, by móc jej skosztować. Tak naprawdę do jej zrobienia nie trzeba za wiele składników. Wystarczy połączyć ugotowane jajka z bardzo dojrzałym awokado i wszystko obsypać przyprawami. Ich również nie ma za wiele. By smak był pyszny i intensywny wystarczy dodać do całości sól, pieprz i czosnek granulowany. Taka mieszanka świetnie sprawdza się na chrupiących tostach lub na miękkiej bułce. 

Przepis na zieloną pastę jajeczną

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado,
  • 4 jajka,
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

  1. Jajka umieść w rondelku z wodą i gotuj je przez około 10 minut. Po tym czasie pozostaw je do wystudzenia, obierz i pokrój w średnią kostkę.
  2. Awokado wyjmij ze skórki, umieść w miseczce i dodaj do niego jajka. Przypraw składniki solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie wymieszaj do powstania gładkiej konsystencji.
  3. Tak przygotowaną masą wysmaruj świeże pieczywo lub tosty i podawaj. Na wierzchu możesz umieścić pokrojonego pomidora lub posiekaną pietruszkę. Smacznego!
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.