Kotlety schabowe i mielone to klasyk nad klasykami, którego nie można pomijać w swoim domowym menu. Oba rodzaje kotletów robimy bardzo chętnie i podajemy na co dzień lub przy większej okazji. Jednak niestety i one mogą się z czasem znudzić, a to okazuje się wielkim ciosem w nasze serce. Jest tak szczególnie wtedy, gdy przepadamy za mięsem i nie wiemy, jak możemy je zastąpić. Na szczęście nie musimy szukać zamienników, wystarczy poszukać innych, równie smacznych przepisów.
W takich sytuacjach na ratunek przychodzi kurczak w przygotowanym nietypowym stylu. W moim domu znalazł swoje miejsce i muszę go zrobić chociaż raz w tygodniu. Oprócz standardowej chrupiącej panierki skrywa w sobie smak, który jest dobrze nam znany. Kawałki kurczaka są bowiem wysmarowane obfitą ilością ketchupu, który czuć przy każdym kęsie. Jeśli chcesz dodać mięsu jeszcze dodatkowego smaku, ketchup możesz wymieszać z łyżeczką musztardy.
Składniki
Sposób przygotowania