Iwona Pavlović była ostatnią gościnią programu "Ja wysiadam". W trakcie rozmowy z dziennikarką Gazeta.pl Agnieszką Matracką zdradziła wiele ciekawostek, zarówno z życia prywatnego, jak i związanych z tańcem. Oprócz tego uchyliła rąbka tajemnicy związanego z tym, co działo się za kulisami "Tańca gwiazdami". Jak się okazało, podczas każdego z odcinków Beata Tyszkiewicz, wraz z którą była jurorką, przynosiła ze sobą sporej wielkości i obłędny w smaku domowy sernik. Jeszcze bardziej zaskakujący był sposób, w jaki podzieliła się sprawdzonym przepisem. - Napisała mi taki piękny list - zdradziła Iwona Pavlović.
Iwona Pavlović przyznała w rozmowie, że nie za bardzo potrafi gotować czy piec. - To w ogóle nie moje historie - zdradziła. Niemniej, sernik Beaty Tyszkiewicz tak bardzo jej posmakował, że poprosiła ją o dokładny przepis. Choć aktorka zażartowała, że pewnie i tak go nie zrobi (na co Pavlović przyznała jej rację), spełniła jej prośbę w niezwykły sposób. - I Beata mi napisała taki piękny list - powiedziała. Rozpoczynały go słowa "Droga Iwonko". Dalej autorka dokładnie napisała jej, co powinna zrobić, wraz z instrukcją, na jakim dziale w sklepie szukać konkretnych składników, co potem z nimi robić oraz jak dzielić ciasto. Na samym końcu zaś zamieściła dopisek:
I wkładasz do lodówki. Później częstujesz gości. Sama nie jesz, bo przytyjesz. Beata Tyszkiewicz.
Wszystko to zostało napisane jej odręcznym pismem. Jeśli zaś chodzi o sam przepis (nazywany "specjalnym"), co prawda Iwona Pavlović nie zdecydowała się nim podzielić, zdradziła jednak, że wypiek aktorki był bez spodu i na bazie serka mascarpone. - Nigdy, nigdzie takiego sernika nie jadłam - wyznała. Jeśli chcesz przygotować podobny, możesz wykorzystać poniższy przepis. Co prawda, nie będzie to ten sam, jednak z pewnością posmakuje każdemu. Zaskoczysz nim nawet teściową. Czego będziesz potrzebować?
PORADA! Pamiętaj, że składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Dlatego, zanim zabierzesz się do pracy, wyjmij je z lodówki. Dotyczy to zarówno jajek, jak i serów.
Przygotowanie sernika z mascarpone jest naprawdę proste. Zacznij od nagrzania piekarnika do 160 stopni oraz przygotowania formy na ciasto. Wyłóż ją papierem i posmaruj masłem. Co dalej?
Jaki sernik lubisz najbardziej? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.