Bosacka sprawdziła co się bardziej opłaca - kupienie kurczaka w całości, czy na kawałki. Wynik poruszył internautów

Katarzyna Bosacka znana jest doradzania i uświadamiania Polakom, jak odpowiednio podejść do tematu żywienia. Pokazuje co jeść, aby czuć się zawsze dobrze, a także zdradza przepisy, które można wykonać za grosze. Tym razem nagrała film, w którym pokazała, jak najlepiej kupować kurczaka, by zaoszczędzić. W komentarzach można znaleźć różne opinie i głosy.
Zobacz wideo Rolada z luzowanych udek z kurczaka na kremowym puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem

Ceny produktów z dnia na dzień są coraz większe. Każda wizyta w sklepie kończy się jeszcze większym rachunkiem, który wywołuje w nas różne emocje. Ciągle rosnąca inflacja sprawia, że obecnie płacimy rekordowe kwoty za zakupy pierwszej potrzeby. Największe ceny można niestety zobaczyć na owocach, warzywach, a także mięsie. To właśnie one w obecnych czasach kosztują horrendalnie dużo. Aby nie rezygnować z ulubionych składników każdy próbuje na każdym kroku chociaż niewiele zaoszczędzić. Katarzyna Bosacka próbuje w tym pomóc. Zarówno na swoim kanale na YouTube, a także na platformie TikTok publikuje materiały, które mają uświadomić jak można mniej wydawać. Jakiś czas temu wzięła pod lupę mięso z kurczaka i porównała jak najlepiej je kupować, by zapłacić mniej. Wyniki poruszyły sekcję komentarzy.

W jaki sposób kupować taniej mięso z kurczaka? Bosacka odpowiada

Na sklepowych półkach i w lodówkach można znaleźć olbrzymie ilości mięsa. Kurczaka można znaleźć w całości, a także pokrojonego i wydzielonego na kawałki. W zależności od tego, jakie danie chcemy przygotować, kupujemy części, które najbardziej są nam potrzebne. Jednak Katarzyna Bosacka uważa, że jeśli chce się zaoszczędzić nie warto kupować go w ten sposób. Dlaczego? Chodzi o cenę, jaką się za niego zapłaci. Okazuje się, że kupując kurczaka w całości można zaoszczędzić, aż 7 zł. Jak komentuje to Bosacka

Za całego kurczaka zapłaciłam 20 zł. Gdybym tego samego kurczaka w tym samym sklepie kupiła w elementach: osobo piersi, skrzydełka, udka, korpusy to zapłaciłabym aż 27 zł.

Dodała także, że warto kupować go w całości, a później dzielić na osobne elementy i mrozić. Dzięki temu na każdych zakupach można nieco zaoszczędzić.

Głos internautów na temat sposobu Bosackiej

Nie od dziś wiadomo, że niektóre tematy nie są omijane i wiele osób chętnie je komentuje. W tym przypadku nie było inaczej. Pod publikacją można zobaczyć głosy, które podzielone są na dwie strony. Jedna potwierdza, że używa takiego sposobu, druga przekonuje, że to oszczędność pieniędzy lecz strata czasu. Możemy przeczytać

Nie do końca. Kupując porcję mamy więcej mięsa z kurczaka, w całości dużo odpada.
Mnie się opłaca w elementach, bo interesują mnie tylko piersi i udka.
Za 7 zł nie chce mi się bawić w to cięcie itp. do tego trzeba potrafić to zrobić.

Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.