Bogracz
Bogracz
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Seler korzeniowy - 30 dagMarchewka - 30 dagPietruszka - 30 dagPieczarki - 30 dagGroszek zielony - mała puszkaCebula - 3Ogórki kiszone - 3Keczup - 1/2 szklanki ostregoPapryka czerwona - 1 strąkPapryka żółta - 1 strąkPapryka zielona - 1 strąkKoncentrat pomidorowy - 3 łyżkiWołowina - 50 dag bez kościOliwa - 4 łyżkiSól - do smakuPieprz cayenne (pieprz kajeński) - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wołowinę pokrój na cienkie paski, seler, marchew i pietruszkę w słupki, a cebulę w kostkę. Mięso i warzywa podsmaż na połowie oliwy, przykryj i duś do miękkości. Na pozostałej oliwie usmaż pieczarki pokrojone na plasterki, przełóż je do rondla. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, keczup, groszek i koncentrat. Przypraw solą i pieprzem kajeńskim.
2 / 2
Wymieszaj, duś jeszcze 15 minut. Podawaj z kluskami kładzionymi lub pieczywem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory